دسته : علوم اجتماعی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 15 KB
تعداد صفحات : 20
بازدیدها : 368
برچسبها : خشونت در خانواده خشونت خانوادگی در ایران
مبلغ : 3000 تومان
خرید این فایلعناوین مطالب
خشونت های فیزیکی و روانی
خشونت های جنسی و ناموسی
تهدید به آزار و قتل
وضعیت خشونت در خانواده در ایران
۴۵ نوع خشونت خانگی
خشونت روانی و کلامی، رتبه نخست
خشونت جنسی، رتبه آخر
تاثیر نوع محل سکونت بر خشونت خانگی
پرخشونت ترین دوره ها
نکته آخر
*********************
در یک دهه اخیر در ایران پژوهش ها و مطالعات زیادی در بارهخشونت علیه زنان، به ویژه خشونت خانگی، انجام شده است. بر اساس آخرین جستجوها ، در ۲۸ مرکز استان کشور حداقل هفتاد پژوهش میدانی قابل اعتنا در باره خشونت خانگی علیه زنان انجام شده است.
بیشتر این پژوهش ها پس از سال ۱۳۷۰ تاکنون انجام شده که نشان می دهد پژوهشگران و دانشگاهیان ایرانی در سال های اخیر علاقه و توجه ویژه ای به بررسی و کنکاش در باره خشونت علیه زنان پیدا کرده اند .
دانشجویان ایرانی هم در دوره های کارشناسی ارشد و دکترا در دو سه سال اخیر آن چنان علاقه ای به اختصاص دادن پایان نامه های خود به موضوع خشونت علیه زنان، پیدا کرده اند که امسال برخی از دانشگاه ها ناگزیر به دانشجویان خود توصیه کرده که "از انتخاب این موضوع برای پایان نامه های تحصیلی خود، خوداری کنند، که در حال حاضر بسیاری از دانشجویان و محققان در سراسر ایران مشغول کار روی این موضوع هستند ."
گرچه این میزان از توجه پژوهشگران ایرانی به موضوع خشونت علیه زنان را باید به فال نیک گرفت، اما هنوز شیرینی این اتفاق نیک را خوب مزه نکرده ای که یادت می آید: این پژوهش های قابل اعتنا یا پایان نامه هایی شده اند که در گوشه کتابخانه های دانشگاهی خاک می خورند و یا گزارش های محرمانه ای هستند برای مقامات کشور. گزارش هایی قطور که یا در دفتر کار این مقامات و یا در کتابخانه های دولتی جا خوش کرده اند و کمتر کسی حتی نیم نگاهی به آن انداختهاست .
حتما اغلب این پژوهشگران آرزو داشته اند با استفاده از تجربیات و اندوخته های علمی خود و جمع آوری اطلاعات و بررسی دقیق موضوع، برنامه ریزان و مدیران کشور را قادر سازند که از اصول، روش ها و چارچوب های صحیح علمی در برنامه ریزی های اجتماعی بهره ببرند .
در حالی که تعداد بیشتری از زنان بندرعباسی از اول زندگی مشترکشان تا کنون، نسبت به سایر زنان ایرانی قربانی خشونت های جنسی و ناموسی شده اند، زنان یزدی در طول یک سال بیش از سایر زنان این خشونت را تجربه می کنند .
خشونت های جنسی و ناموسی عبارتند از: مجبور کردن زن به دیدن عکس و فیلم های خلاف اخلاق عمومی یا اجبار به روابط زناشویی ناخواسته یا غیر متعارف، مراعات نکردن بهداشت زناشویی و خودداری از به کارگیری روش های پیشگیری از بارداری، مجبور کردن زن به سقط جنین، اجبار زن به حاملگی ناخواسته، متهم کردن زن به بی مبالاتی در مسائل ناموسی همچون داشتن ارتباط نامشروع، شک و بد دلی .
زنان اراکی بیشتر از سایر زنان در ایران خشونت جنسی و ناموسی را تحمل می کنند. مردان کرمانی و یاسوجی هم به ترتیب کمتر از سایر مردان ایران، زنان خود را مورد خشونت های جنسی و ناموسی قرار می دهند .
...
خرید و دانلود آنی فایل