پایان نامه روایی و اعتبار و هنجاریابی آزمون اوتیسم بر روی دانش آموزان دبیرستان

پایان نامه روایی و اعتبار و هنجاریابی آزمون اوتیسم بر روی دانش آموزان دبیرستان پایان نامه روایی و اعتبار و هنجاریابی آزمون اوتیسم بر روی دانش آموزان دبیرستان

دسته : روانشناسی و علوم تربیتی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 35 KB

تعداد صفحات : 49

بازدیدها : 315

برچسبها : دانش آموزان پایان نامه روانشناسی AQ اوتیسم آزمون اوتیسم

مبلغ : 9000 تومان

خرید این فایل

دانلود پایان نامه بررسی روایی و اعتبار و هنجاریابی (استانداردسازی) آزمون اوتیسم (AQ) بر روی دانش آموزان دبیرستانهای شهر تهران با منابع درون متنی

پایان نامه بررسی روایی و اعتبار و هنجاریابی آزمون اوتیسم بر روی دانش آموزان دبیرستانهای شهر تهران

چکیده

پژوهش حاضر بر پایه هدف اصلی استاندارد ساختن آزمون اوتیسم (AQ) بر روی دانش آموزان دبیرستانهای شهر تهران به اجرا در آمده است. لذا از میان جامعه آماری نمونه ای با حجم 600 نفر به روش نمونه برداری تصادفی چند مرحله ای انتخاب و آزمون مورد نظر اجرا گردید که در نهایت 534 پرسشنامه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. اعتبار آزمون از طریق آلفای کرونباخ محاسبه و مقدار آن 601/0 برآورد گردید، برای بررسی روایی سازه آزمون از روش تحلیل مولفه های اصلی (PC) با استفاده از چرخش واریماکس استفاده شد. نتایج نشان داد که پرسشنامه مورد نظر با استخراج 10 عامل، علاقه اجتماعی تمرکز بر جزئیات، درک اجتماعی، خلاقیت اجتماعی، توانایی بازی نما، فراست و هوشیاری، فراست اجتماعی، درک دیگران، رود رویی اجتماعی و علاقه به تنهایی و تفکر، جمعاً 944/42 درصد از کل واریانس را تبیین می کند و از روایی کافی برخوردار است. سپس برای نمره های اوتیسم دانش آموزان دبیرستان های شهر تهران جداول نرم تهیه گردید.

مقدمه

اوتیسم یا در خود ماندگی یک نوع اختلال فراگیر رشدی است. اختلال های فراگیر رشدی اختلالهایی هستند که در آن ها مهارتهای اجتماعی، رشد زبان و خزانه رفتاری به صورت مناسبی گسترش نمی یابند. این اختلال ها در اوان کودکی آشکار می شوند و مشکلات ثابت و پایداری را به وجود می آورند.

در مورد اوتیسم و علل آن ناشناخته های بسیاری وجود دارد. تاکنون هیچ درمان خاصی و قطعی برای اوتیسم پیشنهاد نشده است. آنچه مسلم است، تحقیقات بسیاری در راستای شناسایی و درمان اوتیسم تاکنون صورت گرفته است. هدف پژوهش حاضر نیز تعیین روایی، اعتبار و نرم یابی آزمون اوتیسم (AQ) که توسط بارون ساخته شده، در جامعه دانش آموزان دبیرستان های شهر تهران می باشد. این آزمون به منظور تشخیصی اوتیسم در حد یک صفت شخصیتی در بزرگسالان تنظیم گردیده است.

هدف از پژوهش حاضر :

1- فراهم آوردن زمینه و ابزاری مناسب برای اجرای پژوهشهای معتبر و علمی.

2- سنجش و ارزیابی آزمون اوتیسم بارون- کوهن و تعیین روایی، اعتبار ونرم یابی.این آزمون برای دانش آموزان دبیرستانهای شهر تهران.

3- تهیه وسیله مناسبی که پاسخ آزمودنیها را قابل فهم و تفسیر کند.

4- مقایسه دختران و پسران در میزان خصیصه شخصیتی اوتیسم.

آزمون اوتیسم سیمون بارون- کوهن

آزمون های اوتیسم غالبا برای سنین کودکی تهیه شده اند چرا که همان طور که ذکر شد اوتیسم یک اختلال فراگیر رشدی است که در کودکان زیر 3 سال بروز می کند. از آنجایی که در اختلال اوتیسم عوامل مختلفی درگیر هستند مخصوصا عوامل ژنتیکی این اختلال پس از مداخلات درمانی تا حدودی قابل درمان است ولی درمان قطعی برای آن وجود ندارد. کودکان اوتیسم با شدت کمتری از اختلال در بزرگسالی با وجود خصوصیات شخصیتی اوتیستیک می توانند زندگی عادی داشته باشند و به تحصیل، تشکیل خانواده و اشتغال بپردازند. اما در مواردی که اختلال از شدت بالایی برخوردار باشد فرد قادر به طی نمودن مسیر زندگی به شیوه طبیعی نیست.

صفات اوتیستیکی مانند هر صفت شخصیتی دیگری با طیف های مختلفی در افراد وجود دارد. از این رو آزمون شخصیتی اوتیسم توسط سیمون بارون- کوهن و همکاران در مرکز تحقیقات اوتیسم کمبریج به نام Autism Spectrum Quihent به منظور اندازه گیری میزان خصیصه اوتیسم در بزرگسالان ساخته شده است.

چکیده پژوهش

فصل یکم

مقدمه

بیان مسئله پژوهش

اهمیت پژوهش

هدف از پژوهش حاضر

پرسشهای پژوهش

تعریف مفاهیم و اصطلاحات

فصل دوم

تاریخچه اوتیسم

ویژگی های رفتاری اوتیسم

کارکرد هوشی

رفتار تشریفاتی و اصرار بر یکنواختی

نابهنجاری ها در پاسخ به محیط فیزیکی

رفتار خود تحریکی

رفتار خود جرحی

عاطفه نامناسب

رفتار اجتماعی

تکلم زبان

اوتیسم

ملاک های تشخیص اوتیسم (در خود ماندگی) بر اساس DSM

ارزیابی و تشخیص اوتیسم

تشخیص مقدماتی اوتیسم

ارزشیابی تشخیص جامع

آزمون CHAT (چک لیست اوتیسم طفولیت)

پرسشنامه ASSQ

آزمون CARS

آزمون اوتیسم سیمون بارون- کوهن

فصل سوم

مقدمه

جامعه آماری پژوهش

نمونه و روش نمونه گیری

اعتبار ابزار پژوهش

ابزار پژوهش

تحلیل عاملی

روش های تحلیل عاملی

فصل چهارم

توصیف داده ها

نتایج توصیفی داده ها

اعتبار و روایی

اعتبار آزمون اوتیسم

ضریب آلفا

روایی آزمون اوتیسم

مشخصه های نمره های آزمون اوتیسم درگروه نمونه

مقایسه نمرات دختران و پسران در گروه نمونه

نرم آزمون (AQ)

فصل پنجم

بحث و بررسی درباره یافته ها

محدودیت های پژوهش

پیشنهادها

منابع پایانی ندارد - منابع درون متنی دارد

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید