پایان نامه رابطه عوامل مختلف با سازگاری زناشویی دانشجویان

پایان نامه رابطه عوامل مختلف با سازگاری زناشویی دانشجویان پایان نامه رابطه عوامل مختلف با سازگاری زناشویی دانشجویان

دسته : روانشناسی و علوم تربیتی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 1271 KB

تعداد صفحات : 70

بازدیدها : 250

برچسبها : سازگاری زناشویی دانشجویان ازدواج

مبلغ : 10000 تومان

خرید این فایل

دانلود پایان نامه بررسی رابطه بین عوامل مختلف (شغلی، نوع ازدواج، تعداد فرزندان) با سازگاری زناشویی دانشجویان متأهل

معرفی پایان نامه بررسی رابطه بین عوامل مختلف (شغلی، نوع ازدواج، تعداد فرزندان) با سازگاری زناشویی دانشجویان متأهل دانشگاه آزاد قوچان

این تحقیق به بررسی عوامل موثر در سازگاری زناشویی به عنوان یک ویژگی شخصیتی می پردازد شاید بتوان با اندکی احتیاط رابطه بین پژوهش های روانی - اجتماعی را با بعضی از مشکلاتی که جامعه خاص و معاصر ما در برگرفته اند روشن ساخت. شاید بتوان گفت که یکی از بهترین موقعیت هایی که می توان از سازگاری سخن گفت زمانی باشد که از سلامت روانی و بهداشت روانی گفتگو می شود سلامت روانی رابطه تنگاتنگ و نزدیکی بسیار با سازگاری دارد.

هدف کلی این تحقیق بررسی رابطه بین عوامل مختلف با سازگاری زناشویی دانشجویان متأهل دانشگاه آزاد قوچان می باشد.

نمونه هایی از فرضیه پژوهش عبارتند از :

1- بین مردان و زنان از نظر سازگاری زناشویی تفاوت معنی داری وجود دارد.

2- بین افرادی که ازدواج فامیلی دارند و افرادی که ازدواج غیر فامیلی دارند از نظر سازگاری زناشویی تفاوت معنی داری وجود دارد.

بیان مسئله

خانواده با ازدواج دو نفر شروع می شود و به تدریج با تولد فرزندان گسترش می یابد؛ بنابراین، اساس کارکردهای خانواده با نحوه ی سازگاری زوج ها شکل می گیرد. سازگاری زوج ها نه تنها بر میزان رضایتمندی و احساس خوشبختی برای رشد فرزندان به وجود می آید با توجه به اهمیت سازگاری زناشویی و تعادل خانواده و جامعه بشر از دیر باز با این سؤال مواجه بوده است.

انسان ها می توانند تصمیم بگیرند با چه کسی، چه موقع ازدواج کنند و بنابراین پدیده ازدواج در زندگی انسان نقش اصلی ایفا می کند. از جمله مسائل مهمی که از زمان های دور تا کنون همواره مورد توجه کامل انسان بوده است عوامل مؤثر در سازگاری زناشویی است. زیرا این عوامل هر رفتاری را به گونه ای دستخوش تغییر می کند. دانشمندان زیادی در این رابطه اندیشیده اند و اثرات جایگاه آن را در نظام طبیعی انسان جستجو کرده اند.

انسان موجودی اجتماعی است و بدین سبب، علاوه بر ارضای نیازهای اولیه زیستی خود (مثل گرسنگی، تشنگی، خستگی، جنسی و غیره) که عموماً ذاتی و نا آموخته اند و مبنای وجود اشتراک انسان و حیوان نیز به شمار می روند، ناچار است یک رشته نیازهای اکتسابی را نیز که زاییده و حاصل زندگی دسته جمعی است تأمین کند. این نیازهای اجتماعی انسان هستند که بر رفتار او مسلط شده و بیشتر وقت و انرژی و فکر او را به خود مشغول می سازند. اگر مسئله صرفاً سازگار شدن با نیازهای اولیه زیستی بود شاید روانشناسی سازگاری به شکل کنونی و پیشرفته موردی پیدا نمی کرد.

سازگاری به معنای خاص، واجد ابعاد روانی - اجتماعی است و عبارت از توانایی لذت بردن از روابط بین فردی، پاداش برانگیز و کار کردن به گونه ای است که هدفهای مشخص را ارضاء کند. در نتیجه فرآیند سازگاری تنش ناشی از جنبه های تغییرپذیر زندگی کاهش یافته و شخص حالت تعادل می یابد.

در این تحقیق به بررسی رابطه بین عوامل مختلف با سازگاری زناشویی می پردازیم. با بررسی عوامل شغلی، نوع ازدواج و تعداد فرزندان می خواهیم ببینیم که آیا این عوامل در میزان سازگاری زناشویی تأثیر دارند؟

عوامل مؤثر بر سازگاری زناشویی

1- تشابه : یکی از موضوعات مورد علاقه در بحث زناشویی مشابه بودن است. اشخاص تمایل دارند با شخص مشابه ازدواج کنند. موضوع دیگر این که همسران وقتی با هم مشابه هستند، راضی ترند. تحقیقات بر این امر دلالت دارند که همسران در نگرش ها، ارزش ها، علایق و اسنادهای دیگر مشابه هم هستند. نتایج تحقیقات ترمن در دهه 1930 این بود که افراد تمایل دارند با شخصی ازدواج کنند که مشابه آن ها باشد. یافته دوم و قطعی تر این بود که شباهت یا عدم شباهت و یا خوشبخت بودن در ازدواج ارتباط دارد.

2- جذابیت جسمانی : مشخص شده که افراد جذاب صرفاً براساس جذابیتشان به عنوان افرادی که ویژگی های قابل قبول دارند، شناخته می شوند. هر چند نمی توان مسائل ظاهری، زیبایی ها و جذابیت های جسمانی را خصوصاً در سنین جوانی نادیده گرفت.

3- تحصیلات : در بیش تر مواقع دیدگاه و بینش فرد تحصیل کرده نسبت به محیط خانوادگی، مسائل و مشکلات واقع بینانه تر و منطقی تر می باشد. اختلاف سطح تحصیلی بین زن و شوهر درک متقابل بین آن ها را کم می کند و این زمینه ی مناسبی برای اختلاف و درگیری های زناشویی است. در نتیجه هر چه اختلاف سطح تحصیلات کمتر باشد، احتمال بروز اختلاف نیز کمتر می شود. ...

چکیده

فصل اول: کلیات

مقدمه

بیان مسئله

اهداف تحقیق

ضرورت و اهمیت تحقیق

فرضیه های پژوهش

تعریف نظری و عملیاتی واژه ها

فصل دوم: پیشینه ی تحقیق

مقدمه

نظریه ی مثلثی عشق

انواع عشق

دلایل درست ازدواج

روش های مطالعه برای انتخاب همسر

عوامل مربوط به شرایط زندگی

معیارهای ازدواج موفق

تعریف سازگاری

خصوصیات سازگاری

راه های سازش یا سازگاری

مراحل بحران

روش های مداخله در بحران

خصوصیات انسان سازگار

تعارضات در زندگی زناشویی

عواملی که سازگاری زناشویی را دشوار می سازند

عوامل مؤثر در سازگاری زناشویی

راه های مقابله با اختلالات زناشویی

رابطه ی ملاک های گزینش همسر با موفقیت در زندگی زناشویی

لازمه ی حفظ روابط زناشویی

تعهد در زندگی زناشویی

چالش های زندگی مشترک

تعادل بین نیاز به وابستگی و نیاز به استقلال

خانواده ی نابسامان

علل خانواده ی نابسامان

عوارض خانواده ی نابسامان

تحقیقات انجام شده درباره ی موضوع

فصل سوم: روش اجرای تحقیق

مقدمه

روش تحقیق

جامعه ی آماری

نمونه و روش نمونه گیری

ابزار جمع آوری اطلاعات

روش اجرا و نمره گذاری

روش های گردآوری اطلاعات

روش های آماری

فصل چهارم : تجزیه و تحلیل اطلاعات

فصل پنجم : نتیجه گیری و بحث

مقدمه

بحث و نتیجه گیری

محدودیت های تحقیق

پیشنهادات

منابع و مآخذ

پیوست

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید