پایان نامه پی سازی – عملیات بنایی – اجرای سقف – كارهای فلزی در ساخت یك ساختمان

پایان نامه پی سازی – عملیات بنایی – اجرای سقف – كارهای فلزی در ساخت یك ساختمان پایان نامه پی سازی – عملیات بنایی – اجرای سقف – كارهای فلزی در ساخت یك ساختمان

دسته : -فنی و مهندسی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 161 KB

تعداد صفحات : 120

بازدیدها : 185

برچسبها : دانلود پایان نامه پژوهش پروژه

مبلغ : 6000 تومان

خرید این فایل

پایان نامه پی سازی – عملیات بنایی – اجرای سقف – كارهای فلزی در ساخت یك ساختمان

پایان نامه پی سازی – عملیات بنایی – اجرای سقف – كارهای فلزی در ساخت یك ساختمان


قسمتی از متن:

پی سازی:

كلیات:

قبل از اقدام به پی سازی ساختمان، باید اطمینان حاصل گردد كه در طرح و محاسبات نكات زیر رعایت شده باشد:

الف- نشست زمین بر اثر تغییر سطح ایستایی

ب- نشست زمین ناشی از حركت و لغزش كلی در زمینهای ناپایدار

پ- نشست ناشی از ناپایداری زمین براثر گودبرداری خاكهای مجاور و حفر چاه

ت- نشست ناشی از ارتعاشات احتمالی كه از تاسیسات خود ساختمان یا ابنیه مجاور آن ممكنست ایجاد شود.

تعیین تاب فشاری زمین

برای روشن كردن وضع زمین در عمق، باید چاه های آزمایشی ایجاد گردد. این چاه ها باید بعمق لازم و بتعداد كافی احداث گردد و تغییرات نوع خاك طبقات مختلف زمین بلافاصله مورد مطالعه قرار گیرد و نمونه های كافی جهت بررسی دقیق به آزمایشگاه فرستاده شود. برای بررسی و تعیین تاب فشاری زمین در مورد خاكهای چسبنده نمونه های دست نخورده جهت آزمایشهای لازم تهیه می گردد و برای خاكهای غیرچسبنده آزمایشهای تعیین دانه بندی و تعیین وزن مخصوص خاك و یا آزمایش بوسیله دستگاه ضربه ای در محل انجام می‎گیرد. در حین گمانه زنی باید تعیین كرد كه آیا زمین محل ساختمان خاك دستی است یا طبیعی و تشخیص این امر حین عملیات خاكبرداری با مشاهده مواد متشكله جدار محل خاكبرداری و وجود سوراخها و مواد خارجی (نظیر آجر چوب و زباله و غیره) مشخص می‎شود.

چنانچه تشخیص داده شود زمین محل ساختمان خاك دستی است، باید عملیات احداث چاه از قشر خاك دستی عبور كرده و بزمین طبیعی برسد.

چنانچه زمین طبیعی قابل بارگذاری در عمقی بیش از آنچه كه در نقشه پیش بینی شده است قرار گرفته باشد ، باید در محاسبات پی سازی تجدیدنظر شده و مشخصاتی متناسب با عمق و نوع و تاب زمین در نظر گرفته شود و هر گاه زمین طبیعی قابل بارگذاری عمق كم قرار گرفته باشد باید با رعایت حداقل عمق لازم بمنظور حفاظت پی از یخبندان و آبهای سطحی ، پی سازی ساختمان انجام گیرد.

در نقاطیكه دارای فصل یخبندان طولانی و شدید بوده و سطح آب زیر زمینی بالا باشد باید كف پی در عمق پائین تر از عمق یخبندان قرار گیرد و همچنین در ساختمان هائیكه دارای سردخانه بوده و سطح ایستابی بالا می‎باشد باید ترتیبی اده شود كه زمین زیرپی از یخبندان مصنوعی نیز مصون باشد.

بمنظور تعیین تاب مجاز زمین می‎توان از تجربیات محلی مشروط بر آنكه كافی بوده باشد استفاده كرد. ابعاد پی ساختمانهای ساخته شده قرینه ای برای تعیین تاب مجاز زمین خواهد بود.

هنگامیكه نتایج تجربی در دسترس نباشد و از طرفی تعیین دقیق تاب مجاز زمین با توجه به اهمیت ساختمان، مورد نیاز نباشد میتوان تاب مجاز را با تعیین نوع خاك توسط متخصص با استفاده از جداول شماره یك مندرج در بخش دوم آئین كاربرد مكانیك خاك شماره 2-19 ایران تعیین نمود.


كارهای فلزی

كلیات

مشخصات فولاد: محاسبات فولادی در ساختمان در صورتیكه در نقشه ها و مشخصات مشخص نشده باشد، براساس مقاطع تیرهای آهن ساخت كارخانه ذوب اهن ایران NP و یا تیرهای آهنی آلمانی- بلژیكی یا مشابه و از نوع فولاد ST. 37 كه ضریب ارتجاعی آن 2100000 كیلوگرم بر سانتیمتر مربع و مقاومت ارتجاعی آن 2400 كیلوگرم بر سانتیمتر مربع و ازدیاد طول نسبی آن در حد گسیختگی بیست درصد می باشد، انجام میگیرد ولی در حال اجرا كننده كار موظف است بمنظور حصول اطمینان كامل، نوع و مقطع و مقاومت تیرهای اهنی مصرفی را قبلا بتائید دستگاه نظارت برساند و نتیجه آزمایشات انجام شده را ادامه نماید.

قطعات فولادی باید از معایبی كه بمقاومت و یا شكل ظاهری آن لطمه میزند عاری باشد. بكار بردن آهنهای مصرف شده بطور كلی ممنوع است مگر در موارد خاصی كه درنقشه و مشخصات اولیه پیش بینی و بررسی گردیده باشد. تیرها و ستونها باید حتی الامكان یك پارچه بوده و از وصله كردن قطعات كوتاه خودداری شود.

در صورتیكه نوع و محل كاربرد آهن آلات در ساختمان ایجاب كند كه فولاد با ویژگیهای فیزیكی و شیمیائی مخصوص مصرف گردد باید آهن مصرفی دارای گواهی آزمایشهای مختلف ازآزمایشگاههای ذیصلاح واجد شرایط بوده و مشخصات آن قبلا بتصویب دستگاه نظارت رسیده باشد.

هر گاه دستگاه نظارت بمنظور حصول اطمینان از خواص آهنهای وارد شده بكارگاه و آهنهائیكه در ساختمان مصرف شده ولی بعلت مرور زمان و تاثیر عوامل جوی ممكن است خواص خود را از دست داده باشد و همچنین مصالح فولادی پای كار كه بعلل مختلف مدتی درفضای باز باقیمانده است و نظائر آن كنترل مشخصات آهنهای مورد مصرف را ضروری تشخیص دهد میتواند از هر 10 تن آهن بتعداد كافی نمونه انتخاب و انجام و آزمایشهای زیر ار در مورد آنها تقاضا نماید.

1-    آزمایش مقاومت كششی و ازدیاد طول

2-    آزمایش خمشی سرد

3-    آزمایش خمشی براثر ضربه

4-    آزمایش تركیبات شیمیائی

مصرف قطعات فولادی مرمت شده در قسمتهای اصلی ساختمان كه تحت فشار و در نتیجه در معرض خطر كمانش قرار می گیرند فقط در صورت حصولا اطمینان مبنی بر وجود مقاومت كافی در منطقه ترمیم شده، مجاز می‎باشد و چنانه این اطمینان حاصل نشده باشد در آنصورت باید قطعات مورد نظر كاملاً تعویض گردند و یا آنكه در صورت امكان با تقویت كافی  فولاد در قمست مرمت شده طبق نظر دستگاه نظارت آنرا مصرف نمود.

پیچ و مهره: پیچ و مهره های معمولی باید شش گوش و فولادی طبق مشخصات یكی از استانداردهای بین المللی باشد.

بین مهره و صفحه اتصالباید واشر فولادی قرار گیرد مگر درنقشه جنس و یا نوع دیگری پیش بینی شده باشد.

درصورت احتمال شل شدن پیچ براثر ارتعاش باید بجای واشر معمولی واشر فنری بكار برد و یا از پیچ و مهره های اشپیل دار استفاده نمود.

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید