دسته : روانشناسی و علوم تربیتی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 121 KB
تعداد صفحات : 73
بازدیدها : 699
برچسبها : دانلود پایان نامه رنگ در یادگیری
مبلغ : 10000 تومان
خرید این فایلهدف از تحقیق حاضر بررسی تأثیر رنگها بر روی یادگیری کودکان مقطع اوّل دبستان شهرستان ابهر
است که فرضیه های عنوان شده عبارتند از تأثیر رنگها بر روی یادگیری در دختران و پسران دارای تفاوت است و همین طور رنگ زمینه در یادگیری تأثیر دارد که ما بعد آماری عنوان شده عبارت از دانش آموزان مقاطع اول دبستان است که با آمار بدست آمده 540 نفر است که 50 نفر به عنوان نمونه انتخاب شده و آزمون گر گودیناف رنگی بر روی آنها اجرا گردیده است که نتایج بدست آمده از طریق آمار استنباطی و واریانس دو عاملی جهت فرضیه اوّل مورد سنجش قرار داده شد همین طور جهت سنجش فرضیه دوّم و تأثیر رنگ متن و زمینه بر روی یادگیری از روش آمار توصیفی و بدست آوردن فراوانی و درصد آن که نتایج بدست آمده حاکی از آن است که بین تأثیر رنگها بر روی یادگیری دختران و پسران تفاوت وجود ندارد و در حدود 42 درصد از دانش آموزان معتقدند که رنگ زمینه می تواند در یادگیری تأثیر گذار باشد.
با وجودی که اثر رنگ ها تا حدودی ذهنی است و در مورد اشخاص مختلف فرق می کند امّا برخی از تاثیرات رنگ ها دارای معنی یگانه ای در سراسر جهان هستند. رنگ هایی که در طیف رنگ ها در ناحیه قرمز قرار دارند به عنوان رنگ های گرم شناخته می شوند که این دامنه اش از احساسات گرم و صمیمانه تا احساس خشم و عصبانیت متغیر است.
رنگ هایی که در ناحیه آبی طیف قرار دارند، رنگ های سرد نامیده می شوند و شامل آبی، ارغوانی و سبز هستند. این رنگ ها معمولاً آرامش بخشند امّا گاهی نیز ممکن است احساس غمگینی و بی تفاوتی را به ذهن آورند.
در برخی از فرهنگ های قدیمی، از جمله مصری ها و چینی ها، از رنگ ها برای درمان استفاده می شده است. این کار که گاهی به آن نور درمانی یا رنگ شناسی نیز گفته می شود هنوز هم به عنوان روش درمان جایگزین مورد استفاده قرار می گیرد.
در حال حاضر علم روانشناسی اطلاعاتی درباره ی چگونگی یادگیری و مقدار و شرایط آن در دست دارد و به وسایل علمی می تواند مقدار تغییری را که بادگیری در رفتار به وجود می آورد اندازه گیری کند، ولی دانش ما درباره ی اتفاقاتی که هنگام یادگیری در سلسله ی اعصاب روی می دهد ،بسیار ناچیز است . وبا وجود اینکه قریب نیم قرن است که آزمایشهایی در مورد رابطه ی یادگیری با سلسه ی اعصاب به عمل می آید ،هنوز به کشف مطالب قابل اهمیتی نرسیده ایم . در حال حاضر نه روانشناسان فیزیولوژیکی قادر به پاسخ گویی به بسیاری از پرسشها در این زمینه هستند و نه متخصصان اعصاب، ولی امید است که در آینده این علما بتوانند پرده از بسیاری مهّمات مربوط به یادگیری و سلسه اعصاب بردارند، گذشته از اینها ما می توانیم بدون اینکه اطلاعات کافی درباره ی تشکیلات سلسله اعصاب در دست باشد، تحقیقاتی در زمینه های یادگیری انجام دهیم.
فهرست
چکیده
فصل اول (کلیات تحقیق)
مقدمه
اهمیت و ضرورت تحقیق
طرق از بین بردن رفتار شرطی
قانون تاثیر و تقویت رفتار
تعمیم یا انتقال یادگیری
فصل دوم ( پیشینه و ادبیات تحقیق)
تعریف روانشناسی
روان شناسی رنگ ها به عنوان روش درمان
روان شناسی رنگ های مختلف
فصل سوم(روش تحقیق)
جامعه مورد مطالعه
روش آماری مربوط به فرضیه ها
فصل چهارم(یافته ها و تجزیه و تحلیل داده ها)
نمرات خام برای دو گروه دختران و پسران
فصل پنجم (بحث و نتیجه گیری)
پیشنهادات و محدودیت ها
منابع و مؤاخذ
خرید و دانلود آنی فایل