پایان نامه تاریخچه و ارزش اقتصادی و غذایی انگور

پایان نامه تاریخچه و ارزش اقتصادی و غذایی انگور پایان نامه تاریخچه و ارزش اقتصادی و غذایی انگور

دسته : کشاورزی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 44 KB

تعداد صفحات : 71

بازدیدها : 267

برچسبها : دانلود پایان نامه پژوهش پروژه

مبلغ : 10000 تومان

خرید این فایل

پایان نامه تاریخچه و ارزش اقتصادی و غذایی انگور

پایان نامه تاریخچه و ارزش اقتصادی و غذایی انگور


اصل و دیرینگی انگور

انگور،یکی از مهمترین میوه هایی است از زمانهای بسیار قدیم مورد استفاده بشر قرار گرفته است. بطور کلی ،دو نظریه متفاوت در مورد دیرینگی انگور وجود دارد . عده ای از آگاهان معتقدند که انگور،حتی پیش از پیدایی غلات ،مورد استفاده بشر قرار گرفته است انگور،بطور وحشی و به مقداری فراوان در جنگلها وجود داشته و انسانهای نخستین،از برگ و میوه آن بهره می جستند. عده ای دیگر دیرینگی انگور را در حدود 6تا7 هزار سال تخمین می زنند. بر طبق روایات موجود ،حضرت نوح (ع)نخستی کسی بود که به پرورش انگور پرداخت. در نگاره های موزائیکهای مصری که به 3500سال پیش از میلاد تعلق داشته و به دوران سلطه فنیقی ها و آشوری ها بر مصر مربوط می شوند،می توان  چگونگی کاشت و پرورش تاک را بطور کامل مشاهده کرد . در دوران سلطنت ها موراپی 1 پادشاه بابل ( 1728 -1686پیش از میلاد ) تاکستانها ی فراوانی در منطقه ای پهناور بین رودخانه های دجله و فرات وجود داشته است که بطور مصنوعی آبیاری می شده اند . و بر طبق نظریه ی مورخین شخصی به نام سایبولد 2، بذر انگور های کاشته شده را از منطقه ای نا معلوم ، به جنوب آرارات و شرق دجله ( تقریبا منطقه ی آذربایجان و کردستان ) آورد .

پرورش انگور در آسیای صغیر از حدود 2000 تا 2500 سال پیش از میلاد شروع شده و توسط مهاجرین از طریق دریای مدیترانه به کشورهای بالکان گسترش یافته است بر طبق نشانه های بدست آمده یونانیان در حدود هزار سال پیش از میلاد پرورش انگور را در کشور خود آغاز کردند .عدهای از آگاهان بر این عقیده اند که یونانیان شیوه ی پرورش و تولید انگور را از فنیقی ها که حدود 2 هزار سال پیش از میلاد در مصر  می زیسته اند  فراگرفته اند .در سال 600 پیش از میلاد پرورش انگور در فرانسه از شهر بندری  مارسی 1 آغاز شده و کاشت آن به سوی شمال این کشور گسترش یافت . 

ارزش اقتصادی انگور

انگور یکی از مهمترین میوه هایی است که از دیر باز تاکنون به مقدار زیادی و به اشکال مختلف مورد استفاده ی بشر قرار گرفته است.

بر طبق آمار سازمان بین المللی انگور در پاریس سطح زیر کشت انگور در سال 1910، برابر با 7 میلیون هکتار بود که تا سال 1987 نزدیک به 10 میلیون هکتار رسیده است . 

گیاه شناسی انگور

رده بندی گیاهی و گونه های وحشی مو

مو گیاهی است از تیره ی آمپلی داسه که آن را سارمانتاسه ویا ویتاسه نیز می نامند .این تیره شامل 10 جنس مختلف است که عدهای از آنان جزو گیاهان زینتی بوده و جنس های دیگر به استثنای جنس ویتیس  که از لحاظ تغذیه به مورد توجه می باشد فاقد اهمیت هستند . جنس ویتیس به نوبه ی خود دارای دو زیر جنس است که از لحاظ تعداد کروموزم متفاوت بوده و از یکدیگر تشخیص داده می شوند.

این دو زیر جنس عبارتند از :

1.موسکادینه 

2. اوی ویتیس

براساس آزمایشهای  فراوانی که بین این دو زیر جنس انجام گرفته است امکان دو رگ گیری در آنان وجود ندارد.

زیر جنس موسکادینه

از مشهورترین گونه های وحشی این زیر جنس که تعداد کروموزم های آنان 40 عدد بوده و در قاره ی آمریکا ( نواحی فلوریدا و مکزیکو ) پراکنده هستند می توان ویتیس روتوندی فولیا  و ویتیس مونسونیا را نام برد.

مهمترین گونه های وحشی آمریکایی عبارتند از :

الف- ویتیس استیوالیس Vitis aestivalis

ب- ویتیس لابروسکا Vitis labrusca 

ج- ویتیس ریپاریا Vitis riparia

د- ویتیس روپستریس Vitis rupestris  

ه- ویتیس سینرآ Vitis cinerea

و- ویتیس برلاندری Vitis berlandieri

2.گونه های وحشی آسیایی

مهمترین گونه های وحشی آسیایی عبارتند از :

الف –ویتیس آمورنسیس Vitis amurensis

ب- ویتیس تومبرگی  Vitis thumbergi 

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید