پایان نامه مدل خلق و تخصیص ارزش با شراکت استراتژیک در موسسات خدمات مالی

پایان نامه مدل خلق و تخصیص ارزش با شراکت استراتژیک در موسسات خدمات مالی پایان نامه مدل خلق و تخصیص ارزش با شراکت استراتژیک در موسسات خدمات مالی

دسته : مدیریت

فرمت فایل : word

حجم فایل : 2660 KB

تعداد صفحات : 217

بازدیدها : 446

برچسبها : خلق ارزش شراکت استراتژیک موسسات خدمات مالی

مبلغ : 9000 تومان

خرید این فایل

دانلود پایان نامه مدلی برای خلق ارزش و تخصیص ارزش از طریق شراکت های استراتژیک در موسسات خدمات مالی (در صنعت بیمه و بانک)

هدف از انجام این تحقیق طراحی الگوی ژنریک شراکت استراتژیک در صنعت بانک و بیمه مبتنی بر فرایند خلق و تخصیص ارزش بوده است. مساله اصلی در این انجام این پایان نامه نیز وجود تشدید روز افزون در فضای رقابتی و اعمال تحریم های بین المللی بوده که در نهایت توجه به شراکت های استراتژیک بین مؤسسات خدمات مالی بویژه در حوزه صنعت بیمه و بانکداری آنهم با استفاده از روش ها، فناوری ها و ابتکارات جدید را لازم و مفید نموده است.

روش تحقیق با در نظر گرفتن موارد فوق الذکر این تحقیق با بهره گیری از رویکرد توسعه ای-کاربردی، استراتژی های همبستگی و پیمایشی را دنبال نموده و با جهت گیری آزمون فرضیه، هم از جنبه توصیفی و هم از دیدگاه استنباطی به تحلیل یافته های حاصل از پرسشنامه می پردازد. در این مقاله ضمن مرور بسترهای نظری و متدولوژی های نوین در عرصه مطالعه شراکت استراتژیک در حوزه بانک و بیمه، زوایای دستیابی به عملکرد سازمانی برتر نیز مورد بررسی و تجزیه و تحلیل دقیق قرار گرفته و در نهایت الگوی ژنریک شراکت استراتژیک مبتنی بر فرایند خلق و تخصیص ارزش ارائه گردید.

نتایج تحقیق با بهره گیری از تحلیل عاملی تاییدی و تحلیل مسیر و تحلیل فرضیه های پژوهش، نتایج بدست آمده حاکی از عدم ارتباط میان متغیرهای مداخله گر بر روی رابطه میان شراکت استراتژیک و تخصیص ارزش است. این در حالی است که مولفه های قالب در بحث شراکت استراتژیک اثرات مثبت و معنی داری بر عملکرد سازمان ها داشته اند.

واژگان کلیدی: شراکت استراتژیک، فرایند خلق و تخصیص ارزش، صنعت بانک و بیمه، عملکرد سازمانی

ضرورت انجام تحقیق

با توجه به موضوع اثرگذاری تحریم ها در کشور و اثرات ناشی از قطع روابط مؤسسات و خدمات مالی کشور با نهادهای مالی بین المللی که در نهایت چالش های بسیاری را در صنعت بیمه و علی الخصوص در بخش بیمه های اتکایی خارجی و عدم توزیع ریسک سبب گردید و به همین ترتیب با وجود محدودیت های فراوان در تبادلات مالی و اعتباری در بخش بانکی، ضرورت این موضوع را آشکار کرده تا مؤسسات خدمات مالی کشور با اتخاذ استراتژی های صرفه به مقیاس و توسعه قلمرو فعالیت در سطح داخلی و در نهایت با شراکت استراتژیک با سایر مؤسسات خدمات مالی با در نظر گرفتن مزایای متنوع سازی کسب و کار در جستجوی فرصت های جدید اقتصادی و افزایش هم افزایی و دستیابی به موقعیت های سودآور تلاش مضاعفی نمایند. از سوی دیگر افزایش شدت رقابت در چند سال اخیر در صنعت بانکداری و بیمه در کشور و عدم توسعه ظرفیت بازار متناسب با افزایش کمی تعداد شرکت های بیمه و بانک ها باعث کاهش حاشیه سود عملیاتی آنها شده و در صورت عدم اتخاذ استراتژی های جدید، بقای آنها را به مخاطره می اندازد. در این شرایط برخورداری از تفکر استراتژیک در این نوع مؤسسات خدمات مالی از جمله تمایل به شراکت استراتژیک باعث افزایش کارایی، اثربخشی و نیل به بهره وری پایدار شده و ارتقاء مزیت رقابتی و بهبود عملکردی را برای آنها بدنبال خواهد داشت. اهمیت و ضرورت این پژوهش از ابعاد علمی نیز حائز اهمیت است؛ چرا که مطابق با ادبیات نظری تحقیق رابطه بین شراکت ها و عملکرد میان دو شرکتی که همزمان به ویژه در یک تخصص و کاری که مستلزم مزیت رقابتی است با یکدیگر همکاری و رقابت می کنند رد شده است و این در حالی است که با در نظر گرفتن حوزه های فعال بانک و بیمه در داخل این فرضیه وجود دارد که شراکت های استراتژیک و عملکرد شرکاء از ارتباط معنی داری برخوردار باشد. ذکر این نکته نیز ضروری است که ویژگی های شرکاء، خصوصیات و نوع شراکت و موقعیت شبکه می توانند اثرات متمایزی را بر خلق ارزش در شراکت و تخصیص ارزش به شرکت های درگیر در شراکت استراتژیک موجب شوند و همه شراکت ها مستلزم مذاکرات چانه زنی بین شرکاء است. در ارتباط با تخصیص ارزش که از منظر دیدگاه مذاکره و چانه زنی مورد تحقیق قرار گرفتند نیز ثابت شده است که شراکت ها لزوما باعث خلق ارزش معادل برای کلیه شرکاء نخواهد شد. این در حالی است که اگر سازمان ها به صورت همزمان وارد چند شراکت شوند که احتمالاً در بعضی از شراکت ها موفق تر خواهند شد که خود می تواند ناشی از (1) ویژگی های شرکاء، (2) خصائص و میزان هم افزایی تجمعی شرکاء و (3) نحوه ارتباط و تعامل شرکاء در شبکه کاملی از شراکت ها بوده باشد.اولین گام برای شناسایی و تفسیر این موضوع اولاً بررسی شرایطی است که تحت آن شرایط، شراکت ها پتانسیل بیشتری را برای خلق ارزش داشته و تخصیص ارزش به شرکاء انجام می شود. ثانیاً دیدگاه های مبتنی بر منابع و ساختارگرایی در زمینه همکاری مورد توجه قرار می گیرند که البته در این زمینه دو انتقاد قابل طرح است که عبارتند از عدم تمرکز بر روی ساختار رابطه و میزان تراکم شبکه شراکتی و محتوای روابط و از سوی دیگر تاکید بیش از حد بر محتوا روابط. در این پایان نامه سعی خواهد شد تا با ارائه یک مدل جامع نگر، جایگاه واقعی شراکت های استراتژیک در موسسات خدمات مالی تعیین شده و در نهایت با لحاظ نمودن متغیرهای متعدد مداخله گر و میانجی، زمینه توسعه و تکوین یک الگوی تکاملی از شراکت استراتژیک فراهم خواهد آمد.

شراکت های استراتژیک

شراکت های استراتژیک توافقات مشارکت جویانه داوطلبانه میان سازمانی است که به منظور کسب مزیت رقابتی برای شرکاء شکل می گیرد. گسترش فزاینده شراکت های استراتژیک در سال های اخیر، نشان دهنده تغییر ماهوی مفهوم رقابت است؛ به این معنی که امروزه رقابت به عنوان نوآوری مستمر تکنولوژی و ورود سریع به بازار های جدید تعریف می شود. نقش حیاتی و مهمی که در محاسبات رقابتی برای نوآوری های تکنولوژی و ورود سریع به بازار های جدید در نظر گرفته شده موجب به وجود آمدن این برداشت می شود که کلید موفقیت در سال های آتی، خلق مزیت مشارکتی به واسطه شراکت های استراتژیک نهفته است. شراکت های استراتژیک اثربخش را می توان به عنوان موتور محرک رشد و سودآوری در بازار های محلی و جهانی دانست. ...

تعریف شراکت های استراتژیک

با وجود آنکه محققین تعاریف متنوعی را برای شراکت های استراتژیک ارایه نموده اند، می توان گفت که این تعاریف با وجود استفاده از تعابیر متفاوت همکاری ها، شراکت ها، شراکت های استراتژیک و ... در نهایت به مفهوم مشترکی اشاره دارند به طور کلی در توصیف شراکت های استراتژیک از جنبه های مختلفی به این شراکت ها توجه شده است. برای مثال، پانشیری از نقطه نظر دستیابی به اهداف استراتژیک، شراکت استراتژیک را قرارداد ها و توافقات هدفمند میان دو یا چند سازمان مستقل می داند که در تناسب با استراتژی های کلی شرکاء بوده و آنها را در دستیابی به اهداف مهم استراتژیک سودمند برای طرفین یاری می کند. هیت و همکارانش از بعد تکمیل منابع، شراکت های استراتژیک را توافق و همکاری میان دو یا چند شرکت معرفی می کنند که از طریق تسهیم منابع، ارتقاء موقعیت رقابتی و عملکردی خود را پی می گیرند....

فهرست جداول

فهرست نمودارها

فهرست اشکال

فصل اول: کلیات تحقیق

مقدمه

بیان مساله

سؤالات اصلی تحقیق

ضرورت انجام تحقیق

اهداف تحقیق

روش تحقیق

قلمرو تحقیق

جامعه و نمونه آماری

روش نمونه گیری

ابزار جمع آوری اطلاعات

شیوه تجزیه و تحلیل داده ها

مراجع استفاده کننده از نتیجه رساله

ساختار محتوایی رساله

تعریف واژگان کلیدی و مفاهیم عملیاتی تحقیق

فصل دوم: ادبیات نظری و پیشینه تحقیق

مقدمه

ادبیات نظری پژوهش

شراکتهای استراتژیک

تعریف شراکت های استراتژیک

اهمیت شراکت های استراتژیک

نیرو های محیطی اثرگذار بر شراکت استراتژیک

انگیزه های ورود به مقوله شراکت استراتژیک

منشأ شکل گیری شراکتهای استراتژیک

برخی دیدگاه ها پیرامون انگیزه های تحقق شراکت های استراتژیک

تئوری هزینه معاملات

دیدگاه مبتنی بر منابع

نظریه شایستگی محور

دیدگاه نهادی

دیدگاه دنوو

مزایا و معیاب شراکتهای استراتژیک

مزایای شراکتهای استراتژیک

معایب شراکت استراتژیک

مراحل ایجاد یک شراکت استراتژیک

عوامل موثر بر موفقیت یک سازمان در شراکت استراتژیک

سرمایه اجتماعی و شراکتهای استراتژیک

شاخصهای ارزیابی موفقیت شراکت استراتژیک

انواع شراکت های استراتژیک

شراکت های یادگیری

شراکت های تجاری

شراکت های ترکیبی

ارزیابی عملکرد شراکت استراتژیک

فرایند ارزیابی شراکت استراتژیک

دلیل ایجاد رابطه

نوع رابطه

اهداف استراتژیک

طراحی سیستم کنترل مدیریت

انتخاب معیارهای ارزیابی

پیاده سازی برنامه ارزیابی

تناوب ارزیابی

ارتباطات و بازخورد

بازنگری

ارتباط و پیوند با سیستم ارزشیابی و پاداش

نظریه خلق و تخصیص ارزش

فرایند خلق و تخصیص ارزش در سازمان

درگاه ارزش

منطق خلق ارزش در دیدگاه ریچارد نورمن

تصمیم گیری ونقش آن در خلق ارزش

خلق ارزش در شراکتهای استراتژیک

تاثیر متغیرهای مداخله گر

شدت رابطه بین شرکاء

فرهنگ شرکاء

سن و قدمت شرکاء

اندازه و ابعاد شرکاء

پرتفوی شرکاء

عملکرد سازمانی

عوامل مؤثر بر عملکرد سازمانی

معیارهای عملیاتی و استراتژیک سازمانی

اهداف و معیارهای سنجش روش ارزیابی متوازن

مزایای بکارگیری روش کارت امتیازی متوازن

شراکت استراتژیک در صنعت بانک و بیمه

پیشینه تحقیق

نقد و بررسی ادبیات پژوهش

واکاوی پژوهش های صورت گرفته در ایران

واکاوی ادبیات پژوهش در جهان

جمع بندی مطالب فصل دوم

مدل مفهومی تحقیق

فصل سوم: روش شناسی تحقیق

مقدمه

نوع و روش تحقیق

لایه های تحقیق

فرآیند تحقیق

نتایج حاصل از روش دلفی

فرضیه های تحقیق

قلمرو تحقیق

جامعه و نمونه آماری

ابزار جمع آوری اطلاعات

پرسشنامه پژوهش

روش های جمع آوری و تجزیه و تحلیل اطلاعات

جمع بندی مطالب فصل سوم

فصل چهارم: تحلیل یافته ها

مقدمه

تحلیل و توصیف داده های جمعیت شناختی

تحلیل و توصیف متغیر های مدل پژوهش

تحلیل عاملی اکتشافی

آزمون تابع توزیع فراوانی داده ها

نتایج تحلیل عاملی تاییدی

آنالیز تحلیل مسیر مدل تحقیق

تاثیر متغیر های مداخله گر

ارزیابی تاثیر متغیر های مداخله گر

تفسیر و تعبیر مدل نهایی

نتایج حاصل از آزمون تحلیل واریانس چند متغیره

جمع بندی مطالب فصل چهارم

فصل پنجم: بحث و نتیجه گیری

مقدمه

سازمان فصل

خلاصه پژوهش

نتایج مربوط به فرضیات تحقیق

مقایسه نتایج فرضیات با پیشینه پژوهش

پیشنهادات تحقیق

محدودیت های پژوهش

منابع و ماخذ

پیوست ها

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید