مقاله آثار اقتصادی و اهداف گزارشگری مالی در استاندارد حسابداری سرمایه گذاریها

مقاله آثار اقتصادی و اهداف گزارشگری مالی در استاندارد حسابداری سرمایه گذاریها مقاله آثار اقتصادی و اهداف گزارشگری مالی در استاندارد حسابداری سرمایه گذاریها

دسته : حسابداری

فرمت فایل : word

حجم فایل : 31 KB

تعداد صفحات : 32

بازدیدها : 296

برچسبها : استاندارد حسابداری حسابداری سرمایه گذاریها گزارشگری مالی استاندارد حسابداری 15

مبلغ : 4000 تومان

خرید این فایل

دانلود مقاله استاندارد حسابداری سرمایه گذاریها، آثار اقتصادی و تامین هدفهای گزارشگری مالی

مقاله استاندارد حسابداری سرمایه گذاریها آثار اقتصادی و تامین هدفهای گزارشگری مال

استانداردهای حسابداری ایران عمدتا با استانداردهای بین المللی مطابقت دارد، از جمله موارد مطابقت کامل، استاندارد حسابداری شماره 15 تحت عنوان حسابداری سرمایه گذاریها است که با استاندارد بین المللی شماره 25 مغایرتی ندارد. بر اساس استاندارد حسابداری شماره 15، سود سهمی موجب تغییر در مبلغ دفتری سرمایه گذاری نمی شود. طبق همان استاندارد سرمایه گذاریهای کوتاه مدت سریع المعامله در بازار را می توان در صورتهای مالی به ارزش بازار منعکس کرد و سود یا زیان حاصل از تغییرات قیمت آنها را در طی دوره به حساب درآمد یا هزینه دوره منظور نمود. از طرف دیگر بر اساس استاندارد حسابداری شماره 3 تحت عنوان درآمد عملیاتی ، سود حاصل از سرمایه گذاریهایی که به روش ارزش ویژه ثبت نشده است، در زمان احراز حق دریافت توسط سهامدار، شناسایی می شود.

این مقاله به ارائه مسائل، اشکالات یا ابهاماتی می پردازد که در مورد موضوعات بالا و کاربرد آنها وجود دارد.

هدفهای گزارشگری مالی

در ماه آوریل سال 1971 هیئت مدیره انجمن حسابداران رسمی آمریکا (AICPA) برای تدوین چارچوب نظری حسابداری دو گروه تحقیق تعیین کرد که یکی از آن دو به نام کمیته تروبلاد (Trueblood) ، ماموریت یافت که هدفهای گزارشگری مالی را تدوین کند

استانداردهای حسابداری

استانداردهای حسابداری، مقررات حاکم بر چگونگی انجام کار حسابداری هستند.

استانداردها به عنوان قواعد پایدار مورد پذیرش همگان قرار می گیرند، اما در عمل به طور دائم در تغییرند.

استانداردهای حسابداری معمولاً شامل سه بخش به شرح زیرند:

شرح مسئله،

بحث مستدل یا ارائه راه هایی برای حل مسئله،

ارائه راه حل مطلوب.

بنابراین بحث در مورد مسئله می تواند به روشن شدن ابعاد مختلف مسئله و در نتیجه ارائه راه حل مطلوبتر بینجامد.

یکی از دلایل تدوین استانداردها، ارائه اطلاعات روشن، قابل اعتماد، دارای ثبات رویه و مقایسه پذیر در مورد وضعیت مالی، نتایج عملیات و شیوه رفتار شرکت است. در ادامه، اشکالاتی که استاندارد شماره 15 با توجه به هدف تدوین استانداردها دربردارد مورد بررسی قرار می گیرد.

شناسایی اوراق بهادار سریع المعامله در بازار به ارزش بازار

بر اساس بند 5 استاندارد حسابداری شماره 15 حسابداری سرمایه گذاریها، سرمایه گذاری سریع المعامله در بازار نوعی سرمایه گذاری است که برای آن بازار فعالی که آزاد و در دسترس است، وجود دارد به طوری که از طریق آن بتوان به ارزش بازار یا شاخصی قابل اتکا که محاسبه ارزش بازار را امکانپذیر سازد، دست یافت.

بر اساس تعریف فوق مصداق مشخص سرمایه گذاریهای سریع المعامله در بازار، سرمایه گذاری در اوراق بهاداری است که در بورس اوراق بهادار معامله می شود.

بر اساس بند 29 استاندارد حسابداری شماره 15 حسابداری سرمایه گذاریها سرمایه گذاریهای سریع المعامله در بازار هرگاه به عنوان دارایی جاری نگهداری شود، باید در ترازنامه به یکی از دو روش زیر منعکس شود:

الف- ارزش بازار،

ب - اقل قیمت تمام شده و خالص ارزش فروش

...

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید