تحقیق آثار ابنیه کریم خان در شیراز از آبادانی های شهری

تحقیق آثار ابنیه کریم خان در شیراز از آبادانی های شهری تحقیق آثار ابنیه کریم خان در شیراز از آبادانی های شهری

دسته : -پژوهش

فرمت فایل : word

حجم فایل : 899 KB

تعداد صفحات : 34

بازدیدها : 219

برچسبها : دانلود تحقیق پیشینه تحقیق

مبلغ : 2000 تومان

خرید این فایل

تحقیق آثار ابنیه کریم خان در شیراز از آبادانی های شهری

تحقیق آثار ابنیه کریم خان در شیراز از آبادانی های شهری

فهرست مطالب:

آثار تاریخی زندیه شیراز ، جلوه فرهنگ در پایتخت فرهنگی ایران زمین

آثارابنیه كریم خان

مسجد وكیل

حمام وكیل

بازار وكیل

منابع

.......................................................................................................

چکیده ای از بخشهای مختلف متن:

شیراز را از آن رو بسیاری به شهرشاعران و عارفان و پایتخت فرهنگی ایران زمین می‌شناسند كه جلوه‌های تاریخ، تمدن و فرهنگ ایرانی و اسلامی در این كلان شهرگسترده است و رد پای زندگی مدنی در آن از دیر باز وجود داشته است.یكی از جلوه‌های تاریخ و فرهنگ كهن ایران زمین كه در شیراز همچنان پا برجاست و ویژگی منحصر به فردی برای این شهر فرهنگی به شمار می‌آید وجود مفاخر و یادمان‌های كهن از جمله مفاخر و یادمان‌های فرهنگی دوره زندیه است.آثار و یادمان‌های دوره زندیه كه اغلب با پسوند وكیل شناخته می‌شود به صورت ارگ كریمخانی،بازار وكیل ، مسجد وكیل ، حمام وكیل، دیوانخانه‌و عمارت كلاه فرنگی باغ نظر است. وكیل از آن رو در ادامه نام این عمارت‌ها آمده است كه كریم خان زند را وكیل الرعایا می‌نامیده اند.

...

حمام وکیل

 

از بناهای دوران كریم خان زند (1172-1193) در شیراز است كه به دستور وی در محله میدان شاه، جنب مسجد وكیل (خیابان طالقانی) ساخته شد.

این حمام كه به عنوان حمام عمومی شهر شناخته می شد، دارای چهار قسمت مرتبط با یكدیگر است. مدخل ورودی این حمام هم اینك یك هشتی است كه در ابتدا وجود نداشته و دوره پهلوی احداث شده است. این هشتی دارای سقفی با گچ كاری برجسته است. پس از آن سر بینه حمام به شكل هشت ضلعی منظم و وسیعی دیده می شود كه بیشترین تزیینات را داراست. آهكبری های سقف و دیوارهای این قسمت مربوط به دوران كریم خانی بوده كه بیشتر به شكل طرح های گلدانی است اما در زمان قاجاریه، آثار زندیه كلنگی شده و قاجاریان بر روی آن آهكبری هایی به شكل داستان های اساطیری (داستان شیرین و فرهاد، پیرزن و سلطان سنجر، بیژن و منیژه و معراج حضرت رسول) انجام داده اند، در حال حاضر نیز به جهت تنوع بیشتر طرح های قاجاری، یكی دو طرح زندی مرمت شده و در بقیه قسمت ها طرح های قاجاری حفظ شده اند. هورنور یا جامخانه هایی كه در سقف تعبیه شده اند، روشنایی این بخش را تأمین می كنند.

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید