تحقیق واقعیت و انتزاع - هنر

تحقیق واقعیت و انتزاع - هنر تحقیق واقعیت و انتزاع - هنر

دسته : هنر و گرافیک

فرمت فایل : word

حجم فایل : 66 KB

تعداد صفحات : 43

بازدیدها : 239

برچسبها : تحقیق انتزاع هنر واقعیت

مبلغ : 4000 تومان

خرید این فایل

دانلود تحقیق و پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی هنر در رشته نقاشی موضوع واقعیت و انتزاع

پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی در رشته نقاشی موضوع واقعیت انتزاع

مطالب این تحقیق در بردارنده نکاتی است که ذهن نگارنده را از زمان آشنایی با هنر مدرن و خصوصا شاخه و بعد انتزاعی آن، به خود معطوف داشته و رفته رفته دغدغه های وی را برای دستیابی به تعریفی جامع و در بردارنده وجوه تفاوت و تشابه و اشتراک انتزاع و واقعیت، شکل بخشیده است. البته این بدان معنی نیست که مطالب آتی حاوی کمال مطلوب تعریفی فراگیر است (که این ادعائی است گزاف) بلکه بیشتر جوابی است بسیار کوتاه بر سئوالی بسیار بزرگ.

مقدمه

واقعیت (واقعیت عینی یا عینیت)، بعنوان مجرای دستیابی به آگاهی و بستر حصول شناخت، اهمیتی غیر قابل انکار دارد. چرا که به دور از همه فلسفه پردازیها، انسان در اولین گام، حضور خویش و جهان پیرامون خویش را به شکل عینیت ادارک می کند، به علاوه اگر تصور کنیم که او همه تعینات را در ذهن فلسفه زده ای تجسم بخشد باز ناگزیر از دست و پنجه نرم کردن با واقعیت ملموس بیرونی است و به جهت تطبیق خویش با آن و جواب مناسب آن، گریزی از اتخاذ روشی واقعی ندارد.

با توجه به تمامی وجوه ساختار انسانی، این واقعیت و برخورد واقعگرا، تمامی مطلب را برای تبیین جوهره هستی و غایت سیر درونی انسان، در برندارد و ظرفیتهای لازم جهت این بیان را نیز دارا نمی باشد.

اینجاست که پای مفاهیم به میان می آید. مفاهیم به دلیل گستردگی و بار فلسفی خود، پیچیده تر از عالم واقع می باشند و گاه برای توضیح آنها می توان از واقعیات مدد جست. اما هنگامی که سخن از مفاهیم و معانی بغرنج تر پیش کشیده می شود، نه تنها نمودهای عینی توان توصیف آنها را ندارند بلکه به عالم مجرد آنها نیز راه نمی یابند، بدینگونه راه برای مفاهیم ساده تر که بتوانند مفاهیم پیچیده را شرح و تفصیل کنند، گشوده می شود.

انتزاع که نتیجه سیر تحول و تبدل مفاهیم و همچنین بیان آزادانه و بیواسطه ادراک آنهاست، در چنین شرایطی معنا و شکل می یابد.

ذهن بدلیل ساختار منطقی و ریاضی گونه خود، معادلات خویش را در راستای نموداری شکل گرا ترسیم می نماید تا ربط منطقی مفاهیم را سازماندهی کند و در سیر سیال خویش منافذ و نقصانهای آنها را بازیابد و با تمسک به توان تحلیلی خود، برای آنها ما به ازاءی یافته و جانشین سازد.

مسئله به اینجا ختم نمی شود چرا که ذهن مجرد از احساسات حاصل از برخورد واقعیات عمل نمی نماید، چه این احساسات مستقیما از بیرون وجود آدمی رهبری شوند و چه مستقلاً و بدون دخالت عوامل بیرونی شکل گیرند و حاصل مکاشفات و مشاهدات باطنی باشند.

به بیان ساده تر انتزاع نه تنها وجه صرفا عقلانی مفاهیم و شکل آنهاست بلکه به نوعی از تعاملات بین عقل و اندیشه و احساس و همچنین واقعیات وجود می یابد.

اتخاذ انتزاع به عنوان روشی برای بیان، به جهت دارا بودن ظرفیتهای وسیعتر برای بیان (و نه توصیف) دنیای پر پیچ و خم و غامض مفاهیم می باشد.

مطلب آتی می کوشد تا بحث فوق را گسترده تر عنوان نماید.

واقعیت (عینیت) - ماده خام

هنر ماهیتی پیچیده و چند سویه دارد و صورتی از برخورد فعال و عملی انسان در قبال جهان محسوب می شود و در عین حال نوعی اندیشه به شمار می آید که دقت و منظری ویژه خود دارد. و همه وجوه هنر مجموعه ای همگون هستند که از این خصیصه ذاتی، مشترکاً بهره بوده اند...

انتزاع بیان بی واسطه

در نخستین گام شرح انتزاع، ذکر این نکته ضروری است که: برما پوشیده نیست که همگام با واقعیت، انتزاع نیز بهرور رشد یافته است و رشد آن نیز به رشد شناخت انسان از واقعیت کمک شایانی نموده لیکن در این مجال و در نتیجه پیوستگی منطقی رمزگرایی به واقعیت گرایی، اکنون نوبت طرح مسئله انتزاع فرا رسیده است.

هنر انتزاعی یا آبستره به ویژگی بیان و سبک نقاشی و مجسمه سازی قرن بیستم نسبت داده شده است؛ ولی برخی از انواع هنر (چه در گذشته و چه در حال) بر حسب ماهیت خود ذاتا انتزاعی هستند. مثلاً یک خانه یا مسکن، ساده ترین یا پیچیده ترین سرپناه، هرگز شبیه چیزی که از طبیعت برگرفته شده باشد نیست. به عبارت دیگر، خانه از روی شکل درخت، که در شرایطی چه بسا به عنوان پناهگاه توصیف گردد، الگو برداری نمی شود...

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید