مقاله بررسی واكنش ساختمان در مقابل پیچش زلزله ای با استفاده از ساختارهای بتن های تقویت شده چند طبقه

مقاله بررسی واكنش ساختمان در مقابل پیچش زلزله ای با استفاده از ساختارهای بتن های تقویت شده چند طبقه مقاله بررسی واكنش ساختمان در مقابل پیچش زلزله ای با استفاده از ساختارهای بتن های تقویت شده چند طبقه

دسته : -پژوهش

فرمت فایل : word

حجم فایل : 36 KB

تعداد صفحات : 48

بازدیدها : 211

برچسبها : دانلود مقاله

مبلغ : 3500 تومان

خرید این فایل

مقاله بررسی واكنش ساختمان در مقابل پیچش زلزله ای با استفاده از ساختارهای بتن های تقویت شده چند طبقه

«زمین لرزه های سختی كه موجب ایجاد پیچش در ساختمان ها می شوند: نتایج و جمع بندی ها از مدل های حقیقی اخذ شده اند.»

قسمتهایی از متن:

خلاصه

طی 20 سال اخیر، قویاً به واكنش ساختمان ها در مقابل پیچش های سختی كه در اثر حركات ناشی از زلزله  به وجود می آیند، رسیدگی شده است، اما اكثر تحقیقات انجام شده، تنها به مدل های ساده ای هم چون مدل تیرهای برشی و ساختارهای یك طبقه محدود شده اند. در این مقاله، با استفاده از یك سری از ساختارهای بتن های تقویت شده 1، 3و5 طبقه ای كه برای مقادیر مختلفی از ناهنجاری های طبیعی و تصادفی طراحی شده اند، به این مشكل پرداخته شده است. ایده آل سازی مواد پلاستیك این ساختارها، جهت انجام یك سری تحقیقات پارامتریك پیرامون برخی حركات حقیقی و نیمه مصنوعی كاربرد دارد.

یافته ها این طور نشان داده اند كه نتایجی كه از مدل های تیرهای برشی، یك طبقه و ساده اخذ می شوند آنچنان قابل اعتماد نیستند لذا استفاده از آنها برای ایجاد اصول پایه كدگذاری شده توصیه نمی شود.

لغات كلیدی: ساختارهای متقارن، ناهنجاری (ناهمگنی)، پیچش، زمین لرزه، واكنش ارتجاعی (الاستیك)، مدل محوری پلاستیك.

....

ساختارهای چند طبقه ای 2: قاب های دیواری

رفتار غیرخطی ساختارهای قاب دیواری محدود و متقارن از حیث مسائل زلزله‌ای تا كنون به درستی مشخص نشده است. به عنوان اولین تحقیق در این زمینه
(1990) Sedarat & Bertero سختی متقارن و تراكم ناهنجار یك مدل قاب دیواری R/C هفت طبقه ای همان طور كه در شكل 13 نشان داده شده مورد بررسی و تحلیل قرار دادند.

در این تحقیقات، تلاش زیادی برای یك مدل سازی واقعی از رفتار دیوارها و قاب‌ها صورت گرفت. یعنی دیاگرام های مربوط به ارتباط دو جانبه گشتاور و نیروی محوری (شبیه به موارد مشابه در Diaz et al) كاربرد داشتند. برای تیرها صحت كاری 10 درصدی فرض شد و مراحل تسلیم مثبت و منفی متعددی به عنوان مبنا قرار گرفته شد.

پیچش مربوط به نسبت بسامد افقی ، براساس قسمت های ترك خورده تقریباً برابر با 1 بود كه تقریباً یك مقدار متوسط است. دو تناقض در مقدار سختی در نظر گرفته شد e=0.05b و e=0.25b. برای مقدار  مذكور اولین مورد ساختمانی ارائه شده نسبتاً در مقابل پیچش مقاوم است، این در حالی است كه از مورد دوم، لرزش‌های كوچكی انتظار می رود. در اصل مقاومت دو دیوار، یكسان فرض شد.

ثانیاً مقاومت لبه قابل انعطاف (دیوار G در شكل 13) در نتیجه تناقض های موجود كه به واسطه اصول پیچشی UBC 1979  به وجود آمده اند افزایش یافته بود. این ساختارها از سه مرحله گزارش شده TaFT تاثیر می پذیرند. نتایج هم نوع در شكل 14 نشان داده شده اند. برخی از نتیجه گیری های اصلی مربوط به قاب های دیواری در زیر ارائه شده اند.

*سیستم های قاب دیواری، پس از اولین تسلیم در اولین طبقه از یك دیوار برانگیخته شده در حالت بحرانی، به نیروهای خنثی اجازه می دهند تا دوباره در سطح ساختار پخش شوند. تغییر در تركیب تغییر شكل یافته ساختار به افزایش ظرفیت دیوار برای مقاومت در مقابل برش طبقه ای می انجامد.

...

متن پایانی:

جمع بندی ها:

این مقاله تاثیر انتخاب ملاك طراحی را روی واكنش ساختارهای چند طبقه ای متقارن و با قاعده، مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار می دهد. نویسندگان تاثیر یك طرح استاندارد روی تحلیل مدل های چندگانه و هم چنین روی یك برنامه طراحی پیشنهاد شده پیرامون رفتار ساختارهای چند طبقه با قاب متقارن، را با یكدیگر مقایسه می كنند. این مقایسه در مناطق زلزله خیز و با توجه به جمع بندی های زیر صورت می گیرد:

1- شباهت های زیادی مابین مدل های یك طبقه و چند طبقه وجود دارد. لذا یك مطالعه كلی روی مدل یك طبقه ساده و شكل پذیر موجب ایجاد اطلاعات مهمی در مورد رفتار ساختارهای متقارن و با قاعده خواهد شد.

2- روش استاندارد عملی برای تحلیل ساختمانهای منظم نامتقارن چند طبقه دلالت بر این دارد كه میزان چكش خواری برای پایه ستونها اغلب زیاد نیست، در حالیكه برای تیرها وقتیكه به طبقات بالاتر می رسد، مطابق سیستم تعادل پیچشی دو برابر است.

به نظر رسد روش عملی برای طراحی اینگونه باشد كه از میزان توصیه شده توسط سیستمهای تعادل پیچشی در موارد ضروری كاسته شود.

3- روش طراحی پیشنهاد شده توسط نویسندگان، رسیدن به حد نهایی چكش خواری مورد نیاز برای ساختمانهای چند طبقه با پلان نامتقارن است. میزان مورد نیاز بالای چكش خواری چرخشی برای تیرهای طبقات بالاتر تنها با این روش طراحی كاسته نمی شوند، اگر با طرفیت واقعی اعضا مقایسه شوند مشاهده می شود كه این میزان در هر حال پائین است.

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید